Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure

de Brindusa in Prajituri, 14 Aug 2011 | 22232 vizualizari

 

Am auzit de panna cotta de multe ori. Ba chiar am citit reteta. Am pus-o prin bookmarks de ceva vreme, dar uitasem de ea. Nu mi se parea deloc spectaculoasa: niste smantana cu zahar si gelatina, ce mare lucru? Asta pana cand, saptamana trecuta am avut ocazia sa gust. Si, deodata, am inteles-o pe Carmen de ce e desertul ei favorit. La mine a trecut in Top 10 direct pe locul 2, dupa inghetata (pe care nu cred c-o s-o detroneze ceva vreodata). Panna cotta e un desert care provine din Italia si este extrem de usor de facut si foarte racoritor. Numele se traduce: smantana gatita, pentru ca ingredientul principal e smantana care se incalzeste pana la punctul de fierbere. Consistenta ei poate sa difere de la cea a unei budinci la una mai "batzoasa" in functie de proportia smantana/lapte. Panna cotta mea este, asa cum spun italienii" solida e gommosa".

 

INGREDIENTE

  • 900 ml smantana (eu am folosit LaDorna 20%, dar se poate folosi orice smantana grasa)
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar tos
  • 20 g gelatina
  • 90 g ciocolata amaruie 
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 g fructe de padure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure:

Amesteca gelatina cu 10 linguri de apa rece si lasa deoparte, pana ce aceasta e absorbita.

Pregateste cateva recipiente individuale, in care sa pui panna cotta

Mai intai se face panna cotta cu ciocolata, din jumatate din ingrediente. Incalzeste 100 ml de lapte cu 100 g zahar, pana acesta se topeste. Laptele nu trebuie sa fiarba. Adauga 450 ml smantana, amestec-o bine si incalzeste-o pana da un clocot mic, apoi inchide aragazul. Adauga ciocolata rupta bucati mici si amesteca bine pana ce se topeste si se omogenizeaza (poti folosi mixerul ca sa mearga mai repede). Pune 1/2 din cantitatea de gelatina si amesteca pana ce s-a incorporat toata. Raceste putin crema pe gheata sau apa rece. Umple recipientele pe jumatate si pune-le la frigider pentru 3 ore, sau pana ce panna cotta s-a intarit.

Acum e randul pentru panna cotta de vanilie. Incalzeste laptele ramas cu semintele de la pastaia de vanilie si zaharul, pana acesta se topeste. Amesteca bine cu restul de smantana si incalzeste-o pana da un clocot mic. Lasa putin sa se raceasca si amesteca in crema gelatina, pana ce s-a incorporat toata. Raceste crema pe gheata. Umple recipientele, lasand un gol de 2-3 cm. Pune panna cotta la frigider minim 3 ore.

Toppingul: pune fructele de padure (zmeura, afine) pe foc mic si lasa-le pana formeaza o pasta mai groasa. Raceste toppingul si umple cu el recipientele. Pune-le in frigider pentru minim 10 ore.

Pentru o panna cotta cu o consistenta de budinca, foloseste in loc de toata smantana, 450 ml lapte si 450 ml smantana.

Recomand din inima sa incercati aceasta Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ciocolata si topping de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si stafide